Att blogga om kontroversiella ämnen – ämnen att skriva om

Är du en person som gillar att blogga och att skapa debatt? Då kan en blogg som handlar om kontroversiella ämnen vara något för dig. Men att blogga om kontroversiella ämnen är inte något som alla klarar av. Du måste vara beredd på att få möta en hel del kritik. Är det något du gillar och kanske till och med hoppas få, så är det som gjort för dig.

Kontroversiella ämnet: kvinnokroppen

Kvinnans kropp är och har varit ett kontroversiellt ämne länge. I många religioner beskrivs kvinnokroppen som något som man måste akta sig för eller något som måste tyglas eller döljas på olika sätt. Även i många moderna länder är kvinnokroppen något som är tabu att prata om när det kommer till vissa ämnen. Ett väldigt känsligt ämne som inkluderar ämnet kvinnokroppen är abort. Abort är inte så kontroversiellt i Sverige, men i många moderna västländer är abort en mycket laddad fråga. I USA är abort en vattendelare. Där blir kvinnor trakasserade om de gör abort och de som utövar aborterna blir kallade mördare på regelbunden basis. Många abortutövare har även blivit mördade av fanatiker och många förespråkar en slopad aborträtt i landet.

Ett annat ämne som rör kvinnokroppen och som också är tabu, är ämnet om plastikkirurgi, främst de som rör brösten. Om du exempelvis bor i Malmö och vill blogga om bröstlyft i Malmö, så kan det visa sig vara ett väldigt kontroversiellt ämne. Allt som rör kvinnors bröst, såsom bröstlyft, bröstförstoring, bröstkorrigering med mera, är kontroversiellt. En orsak till det kan vara att kvinnors bröst anses vara mycket sexuellt laddade i stora delar av världen. Att specifikt lyfta upp kvinnors bröst utifrån ett plastikkirurgiskt perspektiv, är med andra ord ett säkert sätt att väcka debatt.

Andra kontroversiella ämnen att blogga om

Det finns så klart många andra kontroversiella ämnen att blogga om förutom kvinnokroppen. Ett annat exempel på ett kontroversiellt ämne är sex över lag. Om du inte känner dig bekväm med att blogga om den typen av ämnen, kan du välja mellan en mängd andra ämnen såsom politik, religion eller ämnen som folk inte gärna lyfter fram, såsom självmord. Ett ämne kan vara kontroversiellt av flera anledningar, men gemensamt för de flesta kontroversiella ämnen är att de är mer eller mindre tabu att prata om. Det ger dig, som vill blogga om just kontroversiella ämnen, ett brett spektrum av ämnen att välja mellan.