Bli ett skrivproffs

Har du fått skrivkramp eller känner du dig bara tom på inspiration och ämnen att skriva om? Det är ingen självklarhet att skrivandet alltid flyter på. Vissa dagar är skrivkonsten svårare att anamma än andra. Men det finns några smarta tips till dig om vill bli en bättre bloggare.

Ett viktigt inslag för att bli en bättre skribent är förberedelsen. Planerade inlägg tenderar i regel att bli mer välskrivna och de kan lättare bibehålla rätt innehållsfokus. Visste du att läsning är berikande för ditt skrivande? Du kan helt enkelt med små medel komma ur en skriv blackout.

Planera ditt innehåll

För dig som vill ge dina läsare ett välskrivet innehåll är planering A och O. Ägna tid åt förberedelse för att säkerställa en hög kvalitet på inläggen du publicerar på bloggen. Hur du planerar är upp till dig, men grundtanken är att du väljer ämnen att skriva om. Du kan exempelvis göra en bloggkalender där du veckovis lägger upp en plan för de kommande inläggen. Det handlar inte om att skriva färdigt inläggen fullt ut. Tvärtom ska du bara ta fram ett underlag som får fungera som ramar när du väl ska skriva inlägget. Fokusera på ett visst ämne eller något du gått och funderat på. Skapa sedan en reflekterande text kring detta där du på ett engagerande sätt bjuder in läsaren till att delta.

Bli inspirerad

Vissa dagar känns det som att inspirationen är på botten och flytet på tangenterna är helt borta. Dessa stunder är det bra att ta en paus från din egen blogg för att inspireras på annat håll. Läsning gör underverk för ditt skrivande. Läs böcker på regelbunden basis och gärna av olika författare. Det stimulerar dig i ditt sätt att formulera dig i skrift. Olika författarstilar kommer att inspirera dig och ge dig ett unikt sätt att berätta på bloggen.