Så blir du bloggare på heltid

För många är det en dröm att kunna driva en blogg på heltid. Du jobbar och skriver om det du älskar samtidigt som du kan vara din egen chef. Men vägen dit är lång. Först och främst måste du bygga upp en stark läsarkrets som besöker din blogg regelbundet. Annars kommer få vara intresserade av att samarbeta med dig. Det vanligaste sättet att tjäna pengar på sin blogg är nämligen via samarbeten med andra företag. Du skriver om deras produkter på din blogg i utbyte mot betalning. Det brukar kallas att man är en influencer i vanliga fall.

Avsätt tid i din vardag och anlita städhjälp

Många som arbetar heltid har svårt att få tiden att räcka till för att skriva och marknadsföra sin blogg. Därför kan du se över hur du får lite mer tid över i din vardag. Ett tips är att anlita städhjälp till exempel från professionella https://qleano.se/ som kan ta hand om hela din bostad. Om du har råd kan du boka in veckostädning där de tar hand om allt det du ber om. Om du inte längre behöver tänka på att hålla ditt hem rent blir det förhoppningsvis mer tid över till att skriva.

Marknadsför din blogg

Det räcker inte att bara skriva blogginlägg och hoppas att läsare automatiskt ska hitta till din blogg. Du måste också visa att du finns. Detta tar nästan lika mycket tid som att skriva själva blogginläggen men det är viktigt om du vill kunna bli bloggare på heltid. Många använder sig idag av sina sociala medier för att marknadsföra sin blogg. Du kan till exempel skapa en separat Instagram till bloggen där du lägger upp relevanta bilder och tipsar om dina blogginlägg. Andra medier som du kan använda dig av är Twitter och Facebook. Om du vill ta det steget längre kan du även marknadsföra din blogg via deras betaltjänster. Då ökar chansen för att fler ser dina inlägg.

Vad kan jag tjäna pengar på via min blogg?

Förutom det vi nämnde i början där du blir sponsrad av olika företag kan du också hålla på med affiliate länkar. Det betyder att du får en länk av ett företag som du ska lägga upp på din blogg. Det kan till exempel vara till en webbshop eller annan typ av hemsida. För varje klick som du genererar får du en viss summa från det företaget. Alltså måste du ha ganska många unika besökare på din hemsida varje dag som dessutom måste klicka sig vidare till länken. Därför är det viktigt att samarbeta med företag som matchar din profil.