4 tips för dig som vill bli inredningsbloggare

Hem och inredning är ett av de största fälten inom bloggande. Många drömmer om att ha en egen inredningsblogg och att dela med sig av sina bästa inredningstips. Du med? Då kommer du säkert ha glädje av dessa fyra tips för dig som vill bli inredningsbloggare. Häng med här!

1. Inspireras av inredningstidningar

Din blogg, ditt liv och ditt innehåll. Det är klart att du och ditt hem ska stå i centrum. Men det skadar aldrig att göra trendspaningar för att kunna skriva om det som är på tapeten här och nu. I det här avseendet är inredningstidningar outsinliga källor till inspiration. Läs och inspireras, kanske hittar du något litet som du också kan berätta om?

2. Skapa en egen inredningsstil

Vem är du som inredare? Den här frågan är viktigare än vad du kanske tror. För genom att besvara den närmar du dig inte bara en egen inredningsstil utan ett eget varumärke. Blandar du exempelvis IKEA-möbler med loppisfynd? Du kanske till och med brukar förvandla IKEA-möbler med Bemz smarta detaljer för design, alternativt återbruka antika pjäser.

3. Blogga om dina bästa tips

De blogginlägg som brukar bli mest uppskattade är inläggen i vilka du delar med dig av dina bästa tips. Generellt sett driver guider med tips och tricks in en hel del trafik, så satsa på detta! Om du gör om IKEA-möbler skulle du ju kunna fota och filma processen, liksom blogga om den efteråt. Bemz är ett av företagen som säljer designprodukter för IKEA-makeovers. Du som är driven kan kontakta ett företag som detta för ett eventuellt samarbete. Det gäller att skriva runt!

4. Skriv tematiska blogginlägg

När du skriver ett blogginlägg kan du med fördel hålla dig till ett visst tema. Ju mer specifik du är, desto lättare är det att få trafik till inlägget och att dessutom kunna tjäna pengar på exempelvis affiliatelänkar.