Så tar du internetföretaget till nästa steg

Så du vill kunna leva som egenföretagare på heltid? Eller gör du det redan nu, men sitter fast? Möjligheterna på nätet är gigantiska, samtidigt som konkurrensen är enorm. Här kommer tipsen på hur du kan ta internetföretaget till nästa steg.

Samarbeta med andra

Det finns flera olika sätt att tjäna pengar på nätet: konsult, blogg, fotograf, utveckla appar, erbjuda IT-lösningar, redovisning eller grafisk design, för att nämna några. Internet erbjuder stora möjligheter samtidigt som det både kräver hårt arbete, kunskap och mycket tid för att lyckas som internetföretagare. Det är många som sliter hemifrån på heltid eller som sitter på kvällarna framför datorn för att få igång sajterna som ska kunna ge heltidsinkomst. Ensamma. För att lyckas på nätet måste du börja samarbeta med andra företagare. Oavsett bransch är det samarbete som för företag framåt. Du behöver skaffa dig ett nätverk, även om du “bara” driver en webbshop online eller skapar hemsidor. Det bästa sättet att börja samarbeta med andra är genom att flytta arbetsrummet från din bostad till ett snyggt kontor hos Workaround, som har kontorshotell över hela Sverige. Förutom att du hittar personer att samarbeta med, kommer du också att börja arbeta mer effektivt än när du arbetar hemifrån.

Utveckla företaget

Du måste också hänga med i utvecklingen; både den digitala utvecklingen men också tjänster och plattformar. Om du kan överleva genom att annonsera på Facebook, som du gjort under en lång tid, så kan det visa sig att du missar en mängd kunder för att du inte använder Pinterest. Eller så har du en webbhandel som ger inkomst, men missar att skapa Youtubefilmer och driva blogg för att maximera den. Har du ett företag inom fitness? Då kan det vara klokt att utveckla en kompletterande app att sälja eller ge bort. Fråga dig varje år hur du kan utveckla företaget.