Kan du utbilda dig till bloggare?

Du drömmer om att driva ett internetföretag, en blogg, erbjuda olika tjänster och även sälja en produkt. Ditt mål är att bli professionell bloggare, egenföretagare och din egen boss. Frågan blir då: kan du utbilda dig till bloggare?

Vikten av utbildning

Att utbilda sig till bloggare är ungefär som att utbilda sig till författare. Även om det skulle finnas ett författarprogram på universitetet, så kan du endast bli författare om folk vill läsa dina böcker. Detsamma gäller en bloggare. Om “Bloggare 200 poäng” vore ett möjligt program att studera, så skulle du ändå inte bli garanterad läsare. Samtidigt är utbildningar alltid bra. Du utvecklas som person, får mer kunskap och insikt, och ditt språk förbättras. Det gäller alla utbildningar. Om du just nu driver ett företag och vill utvecklas inom ledarskap och organisation, då kan du läsa en executive mba hos Mgruppen och garanterat utvecklas för att utrusta företaget bättre. Även som blivande bloggare skulle du ha nytta av det. Att förstå ledarskap, organisation och hur man leder andra är viktigt, vare sig du arbetar på ett stort företag eller driver ett internetföretag och samarbetar med andra.

Bloggutbildningar

Det finns inga direkta bloggutbildningar, men som bloggare måste du skriva om något. Du måste ha kunskap att förmedla. Helst vardaglig och “praktisk” kunskap. Kunskapen måste sedan kunna kombineras med en tjänst eller produkt. Om du har läst marknadsföring eller kommunikation, då kan du skriva om det samt sälja den konsulttjänsten. Om du däremot skulle vilja skriva om hälsa och fitness, då kan du gå en kurs för att bli personlig tränare och använda dina kunskap om marknadsföring för att nå ut. Det finns många onlinekurser som du kan gå för att bli bättre på att driva internetföretag, använda Pinterest eller starta en webbshop. Du måste alltså kombinera olika utbildningar och olika sorters kunskap, och förpacka allt på ett bra sätt för att bli professionell bloggare.