Marknadsför din blogg

Om du har en blogg med ett syfte, som att driva ett företag eller tjäna pengar, behöver du marknadsföra din blogg för att den verkligen ska växa. Här kommer tipsen på hur du kan få fler läsare, eller kunder, till din blogg.

Nyhetsbrev

Grunden för så gott som alla stora bloggare och internetentreprenörer är nyhetsbrev. Genom att regelbundet skicka ut smarta och genomtänkta nyhetsbrev påminner du dina läsare om din blogg. Eftersom det finns så många bloggar att besöka, så finns det en risk att din blogg eller ditt företag glöms bort. Du hittar smarta verktyg för både nyhetsbrev, anmälningsformulär och inbjudningar hos ungapped.se – ett enkelt sätt att växa.

Youtube

Youtube är ett mycket bra ställe för att få fler besökare till din blogg. Det kräver att du skapar ett varumärke kring dig själv, din blogg/ditt ämne. Om du bloggar om träning och bra löpteknik, så kan du skapa filmer där du visar löptekniken. En blogg och Youtube är bra komplement, särskilt som du får ett bredare besöksunderlag. Din blogg och Youtubekanal bör ha samma namn och logga, så att läsarna känner att det är samma varumärke; särskilt om du vill göra business av din blogg.

Sociala medier

Att använda sociala medier kan vara ett sätt att få fler läsare, men det är inte så enkelt som att du bara har ett konto, så kommer du att få fler läsare. Ta reda på vilket medium som dina läsare främst är på, och satsa på det.