Skapa en blogg för att tjäna pengar

Du har säkert hört talas om alla stora bloggare och Youtubers som tjänar pengar på nätet. Den goda nyheten är att det inte bara är kända bloggare som kan få en inkomst på nätet, utan också vanliga bloggare. Du behöver inte ens skriva om dig själv eller finnas på bild.

[IMAGE=ecxJXmfsCvJg.jpg]

Blogg

[IMAGE=bDPB5Tcxt69z.jpg]

Det tar tid att skapa en blogg som kan generera inkomst, men det är många som varje månad får mellan några hundralappar till flera tusen extra från en blogg eller Youtubekanal. Är det så att du behöver pengar redan nu kan du sälja guld eller diamanter till diamantbrev.se – ett bra sätt om du behöver pengar på kontot omgående. För att lyckas med din blogg måste du också skapa en blogg som verkligen genererar pengar och arbeta medvetet med bloggen som om du vore en företagare som startar ett företag. Det är många som skapar bloggar för att tjäna pengar, men då konkurrensen är mycket stor räcker det inte med att bara skriva några blogginlägg och ha snygga bilder.

Skapa en nischad blogg

För att få inkomst på din blogg måste du ha en blogg som för det första får läsare, för det andra läsare som kan vara intresserade att köpa saker kring det ämne som du skriver om. Bloggare får inkomst genom att ha annonser, länkar och genom att sälja produkter. Du kan också kombinera de olika inkomstmetoderna. För att få läsare måste du blogga om ett särskilt ämne – en smal nisch. När vi söker efter något på nätet använder vi nästan alltid precisas sökord. Om vi ska resa till Thailand söker vi inte på ordet resa, utan på Thailand eller den ort som vi ska till. Vi kommer sedan klicka oss in på den sida som kommer långt upp – som alltså vår sökmotor tycker verkar intressant – och som har något med vårt sökord i namnet. Om du ska resa till Thailand kommer du troligare välja att surfa in på thailandstips.xx än på sarasblogg.xx. Du måste skapa en blogg utifrån samma tankesätt. Du bör satsa på ett ämne som du är intresserad av och kan mycket om: hästar, snöskotrar, bilförsäkringar eller VVS-montering. Låt oss säga att du rider och vill skapa en hästblogg. Det finns många som älskar hästar och ridsport, och självklart många hästbloggar. För att lyckas med bloggen måste du då nischa dig inom ämnet hästar. Du skulle kunna skriva om en särskild hästras, om fölets första år eller om hur man bygger egna hinder.

Bloggen

Du behöver köpa eget domännamn, vilket alltså är detsamma som namnet på din blogg. Satsa på en .se eller.com-domän, då får du fler besökare. Börja med att skriva flera längre artiklar, för att både intressera Google och läsarna. Håll dig strikt till ditt ämne. Du behöver komma ut med nya artiklar varje vecka, så att det finns en anledning att komma tillbaka. Det är enkelt att skaffa annonser och länkar genom att gå med i ett affiliate-program.