Magdalena Graaf – fräck kändisbloggare

När det kommer till mammabloggar kan kändisbloggaren Magdalena Graaf nämnas. För den oblyga bloggaren, programledaren, modellen och författaren skriver om hennes vardag som mamma till fyra söner. En vardagsrapportering som innehåller en rapp ton och med en stor dos humor.

Kändisskapet

Det var på slutet av 90-talet som Magdalena och hennes syster Hannah blev kända för den breda massan. Då som en popduo med dansvänliga hits så som “You Got (What I Want). Musikkarriären blev dock inte märkbart långrandig för Magdalena som dock höll sig kvar inom kändisvärlden. Hon gifte sig bland annat med fotbollsproffset Magnus Hedman.

Än idag är Magdalena Graaf ett välkänt ansikte i så väl TV som på nätet. Hon började blogga 2009, men redan innan det hade hon gett ut böcker. “Det ska bli ett sant nöje att döda dig” är titeln på hennes självbiografi från 2006. I boken berättar Magdalena om hennes nära upplevelse av mansvåld. En skakande berättelse som har sålts i många exemplar i flera länder.

Under åren har Magdalena Graaf aktivt jobbat med bistånd och under en lång period var hon programledare för det folkliga tv-programmet Postkodlotteriet.

Skriftlig ton

Magdalena skrev sitt första inlägg på bloggen i september 2009. Det går redan i början av hennes bloggande att märka hennes sarkasm och skämtsamma inställning. Hon har en imponerande förmåga att skriva med en rapp och fräck ton. Alltid med glimten i ögat och distans till sig själv som mamma, kändis och människa. Magdalena var bland annat tidig med att kritisera de läsare som lämnar hatiska kommentarer. Dock med humorn på sin spets, vilket definitivt bidragit till bloggens popularitet. Hennes sätt att skriva är underhållande och en skön avkoppling för andra mammor. För även om Magdalena Graaf är en kändis visar hon upp en ärlig bild av hennes vardag. I en härlig kombination möts lyxiga resor med tvätthögar, olydiga ungar och relationsbråk i vardagen.

För några år sedan drabbades Magdalena Graaf av en tragisk sorg då hennes blott 19-åriga son Isak oväntat gick bort. Något som hon vid utvalda tillfällen har valt att berätta mer om på bloggen. Hennes öppenhet och orädsla att våga prata om sorgen har berört många som följt bloggen under åren. Förmodligen har även Magdalenas ärliga ord varit till hjälp för andra mammor som upplevt samma sak.

Vid sidan om

Precis som majoriteten av alla bloggande kändisar samarbetar Magdalena Graaf under olika perioder med andra företag. Hon är bland annat ansiktet utåt för hälsopiller med olika egenskaper. Under åren har hon även samarbetat med smyckesdesigners och varumärken inom livsstil och mode. Magdalenas engagemang för barnhem och biståndsarbete bör också nämnas i sammanhanget. Hon har även byggt upp ett barnhem i Indien tillsammans med hennes syster och mamma.

För en tid sedan kom nyheten att systrarna Graaf ska få en ny tv-serie till hösten. En så kallad reality serie där vi kommer att få följa blondinernas vardag!