Bianca Ingrosso – influencer ikon

En av Sveriges största influencer är “kändisbarnet” Bianca Ingrosso, dotter till den folkkära artisten Pernilla Wahlgren. Idag är dock Biancas framgång och kändisskap mer förknippat med hennes roll som influencer än som en “Wahlgrenare”. Hon började blogga som 19-åring 2013 och på hennes blogg var framför allt mode ett återkommande inslag.

I takt med att instagram och andra sociala medier blev allt mer uppmärksammade kom dock bloggandet på efterkälken. Bianca Ingrosso hade dessutom åtskilliga pauser från sitt bloggande på grund av negativa kommentarer. Ganska omgående skulle profilen istället satsa stenhårt på sina sociala medier. Bianca är idag en av våra absolut största “influencers” med en följarskara på en miljon. Bloggen är just nu inte aktiv, men samtliga inlägg från de gångna åren finns uppe på Biancaingrosso.se.

Bianca är dessutom ett välkänt ansikte i TV-rutan där hon bland annat deltagit i Let’s Dance samt som programledare för Talang. För en kort tid sedan lanserade influencer ikonen sitt egna sminkvarumärke CAIA. Tack vare hennes flitiga synlighet på instagram och i andra kanaler har varumärket på kort tid omsatt stora summor. Huruvida hon kommer att återuppta sitt bloggande är ovisst. Det mesta tyder på att Bianca Ingrossos tid som bloggare är över. Nu är det nya scener som hägrar den glada och öppna ex-bloggaren!