5 sätt att få bättre ekonomi med bloggen

En blogg är en bra plattform för att kunna tjäna pengar hemifrån soffan. Du kan både använda den för att primärt få en extrainkomst eller som en blivande heltidsinkomst.

Bättre ekonomi

De flesta av oss skulle vilja ha en bättre privatekonomi. För att lyckas behöver du hantera dina pengar på rätt sätt, men det underlättar naturligtvis att ha mer pengar på bankkontot. Bloggen är en smart passiv inkomstkälla och just passiv inkomst är viktigt för en god ekonomi. När du börjar tjäna pengar på din blogg bör du använda dem på rätt sätt: betala av på lån, spara och investera. Behöver du bil, så är det också mer ekonomiskt att köpa en begagnad. Du köper en bra begagnad bil hos Riddarmark, som också köper din gamla bil av dig.

1# Blogga

Starta en blogg. Det är många som faktiskt tjänar pengar på att blogga. Det är svårt att bli heltidsbloggare, i så fall bör du kombinera alla sätten och arbetet riktigt långsiktigt, men det är helt möjligt att tjäna mellan 500-2000 kronor extra varje månad. Du måste skapa en nischad blogg. På bloggen har du sedan annonser och produktlänkar. Skriv inte om dig själv, utan om ett särskilt ämne, som vardagsmotion, lyckas med Vasaloppet eller glassrecept med grönsaker.

2# Webbshop

Det är faktiskt riktigt enkelt att starta en egen webbshop. Webbhotellen har bra webbshopslösningar och du behöver inte vara någon slags expert för att lyckas. Antingen säljer du egna produkter eller så är du återförsäljare. Du kan rent av ha en webbshop där du inte ens behöver röra vid produkterna, utan allt sköts externt.

3# E-bok

Tycker du om att skriva? Eller har du en blogg med bra DIY-artiklar som visar hur man syr sin egen bröllopsklänning, byter däck på bilen eller hur man bygger en agilitybana hemma? Skriv mer och gör det till en e-bok. Det är enkelt att både skapa en e-bok och att sedan ha en e-boksshop på din blogg.

4# E-filmer

Att skapa och sälja e-filmer är definitivt något som tar tid och kräver viss talang, samtidigt som du verkligen kan tjäna pengar på det. I många år framåt. Du skapar bara filmen en gång, men kan sälja den om och om igen – utan att du gör något. E-böcker och e-filmer är nästan ett måste för dig som vill kunna leva på ett internetföretag. Det är egentligen e-produkter som de flesta youtubers lever på, inte primärt sina Youtubeintäkter.

5# Konsult

Är du skicklig på marknadsföring eller träning, eller är du en driven entreprenör, så kan du skapa ett konsultföretag av din blogg. Skriv om det som du är skicklig på och erbjud din hjälp mot betalning.