Blogtrain Rotating Header Image

Det här kan vi erbjuda

Blogtrain kan hjälpa dig med mycket. Dels genom den kompetens vi själva besitter, men också genom ett stort nätverk som fullkomligt sprakar av kompetens och rutin. Vi håller föredrag, seminarier och kurser, både i egen regi och för andra. Dessutom skriver vi en hel del åt flera svenska tidningar, tidskrifter och nyhetsbyråer.

Några av våra mera konkreta paket ser ut så här:

Kurser och workshops

Ta makten över din hemsida: En heldagskurs där vi steg för steg, lugnt och metodiskt, tar oss igenom processen med att starta en egen hemsida med gratsiverktygen Google Apps och Wordpress. Du är med hela vägen och lär dig hur alltihop fungerar, för att senare kunna sköta din sajt själv. Kursen genomförs i samarbete med ett webbhotell, och när du går hem från kursen garanterar vi att du har en fullt fungerande hemsida, klar att användas. Klicka här om du vill veta mer!

Workshop om sociala medier: Let’s get our hands dirty! Det här är seminariet som gäller när ni tagit beslutet att bli en del av det sociala ekosystemet på Internet. Under en hel- eller halvdag (lite beroende på ambitionsnivå och antal deltagare) går vi igenom processen med att starta konton, skapa konversationer och interaktivitet på sociala nätverk som exempelvis Facebook, Twitter, Linkedin, YouTube och Flickr.

Bloggkurs: Allt fler företag inser bloggens kraft. Men hur gör man? Vad får man, och vad bör man? Vi går igenom hur en blogg fungerar, vilka verktyg som finns och vilken typ av material och texter man kan använda för att uppnå maximal effekt. Den här halvdagskursen kan även kompletteras med en eftermiddagssession där man övergår till praktik. Startar blogg, installerar tilläggsprogram och teman som styr layout, skriver inlägg och laddar upp bild och video.

Exempel på föredrag

Introduktion till sociala medier: Vad är sociala medier egentligen? Hur funkar det? Är det något för mig? Den här föreläsningen syftar till att sprida kunskap om sociala medier och lämpar sig även för en ganska heterogen publik.

Peptalk om sociala medier: Tvekar din organisation inför steget ut i det nya medielandskapet? I så fall behöver ni ett peptalk som vi utformar i samförstånd och helt utifrån era behov. Vi reder ut tveksamheterna och visar hur användbart (och kul!) det kan vara med sociala medier.

Därför ska du blogga: Alla företag med självaktning har en hemsida. Men i väldigt många fall är det en statisk historia, som mest påminner om en broschyr på Internet. Att ersätta eller komplettera hemsidan med en blogg kan göra underverk för företagets kommunikation, både internt och externt. Dessutom är bloggen ett ohyggligt effektivt vapen för att klättra uppåt i Googles sökresultat.

Internet – företagarens bästa vän: Spara tid, pengar och gråa hår genom att använda de bästa och smartaste tjänsterna på nätet. Idag vimlar nätet av tjänster som kan förenkla företagarens vardag, öka effektiviteten, minska kostnader och öka intäkter, nästan oavsett vilken bransch man verkar i. Vi guidar i djungeln, visar pärlorna och varnar för fällorna. Det här föredraget är späckat av tips och guldkorn för alla.

Vart jag mig i världen vänder: Ett föredrag om hur Internet flyttar ut från datorerna till våra fickor, hem, arbetsplatser, bilar och butiker. Hur kan du och ditt företag dra nytta av detta? Vilka är möjligheterna, och finns det kanske till och med risker och faror? Vi reder ut begreppen och pekar ut de viktigaste trenderna.

Tjänstepaket

Startpaket: För dig som inte tycker dig ha tid att gå kurs. Vi sätter upp din hemsida eller blogg, installerar ett tema som styr layouten (du kan välja mellan tusentals teman) och de viktigaste tilläggsprogrammen. Sedan får du tillgång till våra guider och viss support via e-post.

Det här är några smakprov på vad vi kan erbjuda, och om du känner du har andra behov inom de här områdena – tveka inte att höra av dig!