Blogtrain Rotating Header Image

docs.com – kan bli en vinnare

Jag brukar sällan försitta en chans att förespråka Google Documents, en webbaserad programsvit som jag gillar skarpt. Den viktigaste anledningen har dock hittills varit att Googles lösning egentligen varit den enda webbaserade som varit i närheten av att leva upp till mina krav.

Nu har bilden på kort tid förändrats rejält, efter att Microsoft ingått en ohelig allians med Facebook och skapat docs.com. Det har funnits ett litet tag, men jag har faktiskt inte haft tid att testa det förrän nu.

Jag har kollat lite snabbt, och gillar vad jag ser. Visst är det lite omständligt ibland, men inte värre än vad Google Docs kan vara i sina värsta stunder. Och integrationen med Facebook gör det hela smidigt, även om gränssnittet inte verkar trivas riktigt hundraprocentigt i min Mac. Vare sig i Chrome, Safari eller Firefox ser sidan ut som den ska när jag loggar in. Efter en stund blir det rätt i Firefox och jag kan se alla menyer där de ska vara.

Det man får tillgång till är en nedbantad version av Microsoft Office, och den körs helt i din webbläsare. Det går hyfsat snabbt och funkar godkänt.

Dessutom känns det fint att kunna dela ut såna här korta URL:er till dokumenten: http://docs.com/10GH istället för Googles långa drapor som man oftast måste köra i en URL-förkortare.

Jag tror att docs.com kan bli en allvarlig utmanare till Google Docs, även om den fortfarande ligger en bra bit efter Google i funktionalitet, och ett verktyg för att få fler företag och privatpersoner att börja använda webbaserade tjänster. Sajten känns fräsch och modern och för alla de människor som sedan länge känner sig trygga och vana vid Microsofts produkter kommer steget till docs.com att vara betydligt lättare än steget till Google Docs.

Leave a Reply