Blogtrain Rotating Header Image

Automatisera med Google Apps Script

Google Apps fortsätter att lansera nya smarta funktioner, och många är mycket användbara för mindre företag.

Senaste lanseringen är Google Apps Script. Det ger tjänsten ganska avancerade möjligheter att skräddarsy olika processer som man har ett återkommande behov av. Ett exempel, hämtat från Googles eget blogginlägg om tjänsten:

One of our favorites is the Map Mail Merge script. Let’s say you need to send conference invitations to 100 email recipients in your team’s database. Generating and sending custom invitations can be tedious, but Google Apps Script automates the process, including individualized door-to-door driving directions.

Den mest intressanta delen kommer mot slutet. Att göra en inbjudan och hämta adresser från ett excelark är i sig inget nytt, men när man nu lägger till möjligheten att inkludera individuella vägbeskrivningar i varje inbjudan, baserat på mottagarens adress, så får det hela ett magiskt skimmer.

Den här tjänsten är lite avancerad, men Google bjuder på flera färdiga mallar som du kan använda. Troligen och förhoppningsvis kommer Google att skapa något slags bibliotek för den här typen av mallar, både för sådana man skapat själv och sådana som användarna skapat.

Leave a Reply