Blogtrain Rotating Header Image

Så nära, men ändå…

Kan man bli pirrig i magen av ett nytt faktureringssystem? Jag kan det. Åtminstone om det är ett webbaserat system som på ytan verkar fylla alla mina högt ställda krav – och dessutom lösa några problem som jag försökt få ordning på i flera år.

Idag har jag testat tre sådana system: ChargifyInvoice Dude (Invoice Dude är förresten han på bilden intill) och Invoicemachine. Samtliga systemen verkar mycket smarta och jag blev som sagt lite pirrig av utsikten att kunna förenkla mitt liv ytterligare lite grand.

I mitt företag Foodwire skickar jag ungefär 500 fakturor om året, och nästan alla är baserade på abonnemang som ska förnyas automatiskt. Idag använder jag Fortnox avtalsfakturering och det fungerar bra, men jag vill kunna koppla ihop systemet med vår webbplats för att slippa en del handarbete.

Eftersom alla tre systemen utlovar öppna API:er, det vill säga öppningar där användaren kan hämta eller lämna data, eller helt enkelt koppla in sitt eget system, så hade jag vissa förhoppningar.

Kan systemen lösa mina problem? Jag har inte svaret på den frågan än.

I Invoice Dude krävs att varje kund har en e-postadress där de ska godkänna att de är med i systemet. En grupp av mina kunde prenumererar på ett pappersnyhetsbrev, och till många av dessa har jag ingen e-postadress. Jag kan knappast kräva att få en heller. Tyvärr. Jag har skrivit till Invoice Dude och frågat om detta går att lösa, men inte fått något svar.

Chargify har inget stöd för svenska kronor, och då går det systemet bort.

Invoicemachine är utvecklat av ett svenskt företag, och verkar hittills vara mest lovande. Jag har inte kört processen helt in i kaklet, men jag ser att det kanske, kanske finns en liten möjlighet att systemet kan fungera för mina högt ställda krav.

Allra helst hade jag förstås velat använda Fortnox som jag nu vant mig vid, men här är det klent med möjligheter till såna här speciallösningar.

2 Comments

  1. afonsowilsson says:

    Intressant. Har du testat Harvest? http://www.getharvest.com

  2. kfi says:

    Har du testat e-conomic med avtalsfakturering och öppet API? I så fall vill jag gärna veta vad du inte är nöjd med där. Annars kan du se det som ett tips att prova. Webbaserat så klart :-)

Leave a Reply