Blogtrain Rotating Header Image

Bra tips från Ning

Nätverkssajten Ning upptäcks av allt fler företag, organisationer och grupper som har behov av att skapa sociala nätverk på nätet. Med hjälp av Ning kan du enkelt skapa en community. Ett eget Facebook för din bridgeklubb, kyrkokören, skolklassen eller vad som helst, egentligen. För ditt företag finns massor av användningsområden: kommunicera med kunder, återförsäljare, leverantörer, delägare – eller allihop på en gång.

Själv har jag startat ett par Ning-nätverk, och ofta är det hög aktivitet i början. Sedan kommer den stora utmaningen: att hålla liv i det hela. Ning har själva insett att detta här ganska svårt, och därför driver man bland annat ett eget nätverk (såklart) som heter Creators. Här kan man bland annat få många bra tips om hur man håller liv i sitt nätverk. Det är dessutom tips som är överförbara till många andra sammanhang på nätet, så det är absolut värt att läsa.

Ett av tipsen är att lyfta fram sina medlemmar och göra dem till stjärnor. Och Ning lever som man lär, och lyfter gärna fram några av sina stjärnor. Som de här, till exempel:

Och vi lägger till vårt eget, svenska bidrag till listan över kändisnätverk på listan:

Om 50 Cent, Martha och Maud kan, så kan du också. Det är bara att sätta igång. Själv funderar jag starkt på att göra om vår villaägarförenings sajt till ett Ningnätverk. Så jag kan göra mina grannar till stjärnor.

5 Comments

 1. Ning är kul och hyfsat enkelt att få som man vill. Lite knåpade i CSS:en och det blir kanon!
  Det jag har upplevt är att en gratisversion av Ning är långsam (ibland) – det kan dröja flera minuter innan nytt mtrl är uppe. Dock är det ett rätt skönt ilandsproblem :)

  En sak man skall fundera på innan man drar i gång en Ning i skarpt läge med användare är behöver jag detta?
  En stängd grupp (inte sida) på Facebook räcker väldigt långt och den tekniska tröskeln ar avsevärt mycket lägre.

 2. Det är sant, Kari. Jag vet många som använder Facebook så. Men om man vill ha en öppen community med ett eget stuk, egen profil och kanske egen domän, då kan Ning vara bra.
  Men samtidigt: det går att göra samma saker i Wordpress. Men det kräver tekniska kunskaper.

 3. Spinner vidare; Vad finns det mer för lösningar som man kan bygga egna nätverk i? Wordpress med massa lull lull är väl förmodligen ljuvligt om man har kunskapen inom räckhåll.
  So far, i tekninsk ordning: Facebook, Ning, WP och sen?

  Lite OT men ändå.. ;)

 4. Deckard__Cain says:

  Ning och Spruz är de två bästa enligt min research.
  Se exempel på nätverk här:

  http://teamhot.ning.com/

  och motsvarigheten på spruz som jag funderar på att byta över till (då Ning inom kort börjar fasa ut sina gratis-nätverk).

  http://teamhot.spruz.com/

 5. Tackar för tipset om Spurz! Ska kika mer på den lösningen om och när det visar sig att en dold grupp i FB inte fyller behoven.

  Himla kul grej du kör (hehe) och snyggt! Du har lagd ned massor med tid vad jag förstår.

  Tack igen för tipset!

Leave a Reply