Blogtrain Rotating Header Image

Kartor igen

Google Maps är en tjänst som bara är i begynnelsen av sin bana. Finns mycket kvar att göra på det här området, inte minst i den mobila världen, som jag kommit att ägna mig rätt mycket åt på senare tid.

Tipset jag tänkte bjuda på nu är dock inte så värstans mobilt. I alla fall inte på det moderna sättet. Istället handlar det om något så omodernt som kartor på papper. Väldigt offline, och det är förstås det som är lite av vitsen. Om du åker till Berlin en helg och inte vill bränna en förmögenhet på roamingavgifter till din mobiloperatör, så gör du helt enkelt en egen Berlinkarta i Google Maps – och printar ut den hos Maps on Paper. Det är en tjänst som skapats enkom för detta ändamål, och den verkar funka fint. Just nu sitter jag på ett tåg, och jag har inte släpat med mig min skrivare. Så jag kan inte testa, men förhandsvisningarna i Acrobat ser helt ok ut.

Att skapa en egen karta i Google Maps är för övrigt busenkelt: du går till Google Maps, och klickar på “Mina kartor”, sedan är det bara sätta igång!

Du lägger in de adresser du vill ha med på kartan, och dessutom finns över 1300 olika gadgets som du kan lägga till i dina kartor – allt från bilder till väderinformation.

Sedan kan du publicera kartan på din hemsida eller blogg, eller skicka den till dina vänner.

Och om du har ett företag, ska du såklart lägga till det i Google Maps. Det är ett mycket smart sätt att lägga beslag på ett stort utrymme bland sökresultaten i Google. Det kan du läsa mer om här.

Leave a Reply