Blogtrain Rotating Header Image

Chatta med Stellan

Med hjälp av PRAO:ande sonen testade jag just en ny tjänst som jag faktiskt tycker är helt kanonbra. Den heter Plupper, och ger mig enkelt möjligheten att erbjuda en funktion som jag uppskattar mycket hos företag som jag är kund hos: chatt.

Om du tittar i vänsterkanten på sidan här, så finns en liten flik med texten “Chat with us.” Om du klickar på den, kommer mitt chattprogram Adium att genast börja påkalla min uppmärksamhet. Jag svarar, och vi kan chatta på:

För att det här ska fungera behöver jag ha tillgång till ett konto i lämpligt chattsystem. Jag föredrar Google Talk och har därför anslutit mitt Google Talk-konto till Plupper. Så det som händer när du vill chatta med mig är egentligen att Plupper för din räkning startar en chatt med mitt Google Talk-konto. Du behöver däremot inte ha något konto, och det är det som gör den här tjänsten så bra. Det är bara att chatta på!

Du är varmt välkommen att prova! Låt oss hoppas att jag sitter vid datorn, bara. För där har vi den lilla svagheten här. Om jag glömmer att ändra status i Google Talk, så ser det ut som om jag är tillgänglig – men jag kanske bara har gått för att hämta en kopp kaffe…

Det här systemet är suveränt om du vill öka din service gentemot dina kunder. Jag tycker personligen att det är det ojämförbart bästa sättet. Hittills har det varit förbehållet stora företag, men med Plupper kan även ett litet enmansföretag erbjuda samma fina nivå.

Leave a Reply