Blogtrain Rotating Header Image

Visma ger sig också ut på nätet

Mitt allra första bokföringsprogram hette SPCS Bokföring. Jag var 20 år, nästan klar med min revisorsutbildning och hade lånat pengar av min mamma och banken för att köpa min första dator. Datorn var av det svenska märket Victor, hade 20 MB hårddisk och 1 MB internminne. Du fattar att det var ett tag sedan. Det glada 80-talet, närmare bestämt.

Anledningen att jag valde SPCS var enkel. Det var det billigaste programmet på marknaden, men ändå fullt användbart för mig och min lilla firma.

Fram till nu har företaget hållit sig till traditionella program och inte hängt med i den stora utflyttningen på Internet. Men nu blir det ändring på den punkten, när företaget lanserar Avendo eEkonomi, ett program som enligt företaget ska “skrämma bort bokföringsspöket” som du kan se härintill.

Jag tycker givetvis att det är jättebra att Visma hänger på och flyttar ut på nätet, det är helt rätt väg att gå. Och jag kommer att testa programmet så fort jag får en chans, och berätta vad jag tycker.

Men en sak fattar jag inte: varför har man satt ett så högt pris? Visma vill ha 249 kronor i månaden för Avendo, konkurrenter som Fortnox, e-conomic, Specter och Xdesk ligger betydligt lägre. Återstår att se om Avendo är värd ett högre pris.

Leave a Reply