Blogtrain Rotating Header Image

The latest Buzz

Många webb- och IT-intresserade blev lite till sig när Apple i9dag stängde sin webbshop under några timmar. Besvikelsen blev sedan stor när det visade sig att deras nya lansering handlade om en ny version av bildbehandlingsprogrammet Aperture, som mest vänder sig till proffsfotografer.

Istället snodde Google lite oväntat showen nu på kvällskvisten. Kl. 20.00 presenterade företaget sin nya tjänst Buzz, som är Googles försök att möta konkurrensen från sociala nätverk som Facebook och Twitter.

Google har gjort ett seriöst försök att väva ihop hela den sociala väven i ett och samma verktyg. Om man lyckas återstår att se. Jag, som lever hela mitt liv i Googles e-posttjänst Gmail, har förstås stora förhoppningar på Buzz. Kanske kan det göra mitt liv ännu enklare och bättre? Vi får se.

Om du vill veta mer om Buzz, kan du kolla in den här filmen från Google:

Uppdatering: Här hittar du Googles eget blogginlägg om Buzz.

3 Comments

  1. axelnilsson says:

    Detta känns lite “roligare” än Wave. Google kanske har fattat att Wave inte blev någon höjdare som man kanske trott. Jag vet ingen som tycker att Wave är någon höjdare. Nu är det bara att vänta tills Google har gett mig buzz så jag kan testa :)

  2. Absolut roligare. Men jag har svårt att tänka mig att de sänker Wave. Det kommer nog att finnas kvar, men behöver tid för att hitta sin plats.

  3. [...] Blogtrain – The latest Buzz [...]

Leave a Reply