Blogtrain Rotating Header Image

Om du vill twittra men inte blogga

När jag började blogga fanns inte ens Twitter. Men många av de som jag idag umgås med på Twitter startar efter hand blogg när de upplever att mikroblogg-formatet, med sina 140 tecken, begränsar alltför mycket.

Det dyker upp alltfler enkla bloggtjänster, och jag tar ofta tillfället att tala mig varm för verktyg som Posterous och Wordpress. Men fortfarande känns steget ibland långt från Twitters små ordkaskader och upp till bloggformatet.

I skarven däremellan har det sedan länge funnits en tjänst vid namn Twitlonger. Här kan man skriva längre, och istället skicka med en länk i sitt Twittermeddelande. Begränsningen med Twitlonger är att den bara ger utrymme för text.

Idag snubblade jag så över ytterligare en tjänst av samma typ: Write4.net. Här behöver du inte starta något konto eller logga in – men du måste ha ett konto på Twitter. Det du skriver på Write4.net publiceras där, men rubriken och länken till hela din text skickas ut via ditt Twitterkonto. Skillnaden gentemot Twitlonger är att du kan formatera texten, ladda upp bilder och så vidare. Det du skrivit och laddat upp samlas sedan på ett konto som är kopplat till ditt Twitterkonto och vips – nu har du en blogg! För det var ju det du ville hela tiden, bara att du inte förstod det själv ;)

3 Comments

  1. Givetvis måste jag testa det här, har du själv provat ett tag eller?

  2. Eftersom jag redan har fyra bloggar, så har jag inte testat så noga. Personligen tillhör jag nog inte riktigt målgruppen på det sättet. Jag har ju även en Posterous-blogg.

  3. [...] mer: VA, Blogtrain, MV, JMW, Alias Nille, Mymlan, EX, Ny Teknik, IDG1, 2, Greenhill, NM, DPS, DM, Kjellsson, RT,Läs [...]

Leave a Reply