Blogtrain Rotating Header Image

En liten TV-fundering

Många Internetfilosofer har förutspått en kraftig förändring för TV-mediet under de kommande åren. Internet förändrar allt och frigör oss från tablån, menar man. Jag har köpt det resonemanget och svalt logiken, men ändå inte känt mig helt bekväm med det.

Och nu börjar jag så smått att inse att det faktiskt KAN bli precis tvärtom. Den sociala revolutionen, som kopplar samman människor kors och tvärs via nätet, föder en längtan att dela allt mer av livet med andra.

Så även TV-upplevelser.

Fenomenet finns redan, och på mikrobloggsajter som Bloggy och Twitter samlas människor redan idag runt stora produktioner som Melodifestivalen, På Spåret, Let’s Dance och Idol.

Och nu kommer tjänsterna som tar idén ett steg längre. TVdags (tack för tipset, Pelle!) och TVsoffan är två svenska tjänster, och finska Sofanatics (high five på det namnet – grymt bra) ryktas vara på väg med en idé som ligger i samma riktning – dock med tyngre fokus på sport.

Själv tycker jag att det är vansinnigt roligt att se På Spåret med datorn i knät. Mina nätvänner förhöjer upplevelsen avsevärt, vi samarbetar och småtävlar för att lösa uppgifterna och besvara frågorna. Jag tror idén har enorm potential, och jag hoppas verkligen att Sofanatics har träffat mitt i prick med sin slogan:

Leave a Reply