Blogtrain Rotating Header Image

RSS – fast utan RSS

Jag har skrivit om RSS tidigare. Kolla här om du vill veta mer om den här fiffiga metoden för att snabbt och enkelt läsa nyheter och bloggar.

Alla sajter har dock inte ett RSS-flöde, eller feed som det också kallas, och då är det förstås svårt. Att läsa ett RSS-flöde som inte finns, det går ju inte?

Jo.

Eller kanske, i alla fall. Och lösningen på detta problem kommer, som så ofta, från Google. I sitt utmärkta verktyg Google Reader har man skapat en funktion som kan trolla fram ett RSS-flöde även på sajter som inget har.

Om du vill läsa mer om den nya funktionen, ska du genast hasta vidare till Uppdragsmedias finfina blogg, där min gode vän David skrev ett inlägg om den nya funktionen häromdagen. Uppdragsmedias blogg är för övrigt värd att hålla ett öga på av många andra anledningar också – till exempel genom att prenumerera på deras RSS-flöde :)

3 Comments

  1. lailaromu says:

    Jag har en följdfråga: Går det att se/följa hur många som “prenumererat” på ett RSS-flöde?

  2. Det finns analysverktyg som påstår sig kunna göra det, till exempel Woopra och Clicky. Men min mest kvalificerade gissning är att det säkraste sättet är att använda Googles tjänst Feedburner, och låta alla RSS-flöden gå genom den. Där får man hyfsat bra koll.

  3. lailaromu says:

    Tack!

Leave a Reply