Blogtrain Rotating Header Image

Uppdatering om Haiti och SMS:en

Jag har varit lite offline under eftermiddagen, och det är ju typiskt – när det för en gångs skull händer lite spännande saker. Då syftar jag förstås på det faktum att teleoperatörerna under dagen tycks ha fallit för trycket och genomfört förändringar av SMS-avgifterna som jag skrev om imorse.

Det är många fler än jag som reagerat på de oskäliga avgifterna. Åsiktstorped var snabb på bollen och han har också den goda smaken att minnas att det var Filip som först uppmärksammade alltihop på Twitter. Richard Gatarski har också kommenterat historien.

Det gemensamma trycket från både sociala och asociala medier verkar ha varit en bidragande orsak till att operatörerna bytt fot. Det är givetvis glädjande, men jag är lite orolig att den här förändringen inte blir så långvarig. Vi som konsumenter måste fortsätta vara på alerten.

Och det jag fortfarande inte förstår är varför inte operatörerna tar den här enkla chansen att plocka poäng hos allmänheten. Om man snabbt beslutat att donera sina avgifter till välgörenhetsorganisationerna hade man framstått som socialt ansvarstagande företag. När man nu reagerar i efterhand luktar det fortfarande girig kapitalist lång väg – ändå kommer det att kosta exakt lika mycket.

Allt som behövs är lite snabbhet.

Leave a Reply