Blogtrain Rotating Header Image

Stöd offren på Haiti – inte teleoperatörerna

Jag vet inte hur det är med dig. Men jag blir illa berörd när jag ser och hör om förödelsen på det fattiga Haiti. Ett land som redan fått utstå prövningar nog, med två galna diktatorer på rad.

Därför nappade jag direkt när jag såg en annons på en webbplats: SMS:a LIV till 72XXX så skänker du 50 kr till jordbävningsoffren på Haiti.

Sedan var det någon (jag minns tyvärr inte vem) på Twitter som påpekade det här:

Så står det längst ned på sidan där Läkare utan gränser uppmanar oss att skänka pengar till deras fond för offren på Haiti.

Av mina 50 kr hamnade alltså nio hos Telia. I detta läget känns det faktiskt inte ok. Teleoperatörerna borde ta chansen att fila lite på sin image vid ett sånt här tillfälle. Visst kan de ta betalt för sin tjänst, men varför ska det kosta MER än vanligt när det handlar om ett sånt här ändamål? Skärpning, säger jag.

Och till dig som ännu inte satt in några pengar, gör det nu. Men sätt in direkt på organisationernas girokonton, så minimerar du risken att beloppet krymper på vägen. Här har du några kontonummer:

 • Hoppets stjärna 90 02 53-6
 • Röda korset 90 08 00-4
 • Rädda barnen 90 20 03-3
 • Läkare utan gränser 90 06 03-2
 • Radiohjälpen 90 19 50-6

5 Comments

 1. Anonymous says:

  [...] [...]

 2. [...] Jag har varit lite offline under eftermiddagen, och det är ju typiskt – när det för en gångs skull händer lite spännande saker. Då syftar jag förstås på det faktum att teleoperatörerna under dagen tycks ha fallit för trycket och genomfört förändringar av SMS-avgifterna som jag skrev om imorse. [...]

 3. Jag var en av dem som spred det där (@filip var den som upptäckte det). Dock stämmer det inte, och operatörerna har efterskänkt sina avgifter (hittills alla utom Telia). Mer info: http://www.asiktstorped.se/2010/01/15/ratt-om-k...

 4. Hej!
  Med tanke på den exceptionella mänskliga katastrofen har vi beslutat att från och med idag och två veckor framåt inte ta betalt för sms till hjälporganisationer kopplade till 90 nummer med hjälp till Haiti . Dessutom skänker vi 5 kronor för varje SMS till katastrofhjälp för Haiti.
  Kunder till Telia och Halebop som befinner sig på plats på Haiti kommer även att från och med imorgon och två veckor framåt kunna ringa och smsa utan kostnad till hela världen. Det kostar heller ingenting för kunderna att ta emot samtal.

  Med vänlig hälsning
  Karin Nordlund
  Informationsansvarig Telia Kundrelationer

 5. claesbohman says:

  Det behöver inte kosta något att hjälpa offren!
  Det är bara att Runda Upp i butikerna!
  Fråga i din butik om du kan RundaUpp till Radiohjälpen 901950-6 när du handlar.

Leave a Reply