Blogtrain Rotating Header Image

Hjälp till att utforska Google

Det här inlägget viker av lite från min vanliga bana. Fast bara lite, egentligen. För det handlar om Google, och Google skriver jag ju mycket om på den här bloggen.

Allra mest handlar dock det här inlägget om Andreas. Han är journalist på Sydsvenska Dagbladet, men också en flitig bloggare. Själv kom jag i kontakt med honom via hans underbara hemlisblogg Hemliga Pappan, där han skrev om föräldraskap. Länge utan att avslöja vem han var, vilket gav extra krydda åt alltihop.

På senare tid har Andreas nog väckt mest uppmärksamhet för sin granskning av Google. Han har skrivit mycket om sökjätten, och till slut bestämde han sig för att skriva en bok, Google-Koden. Även denna gång på ett lite annorlunda sätt. Han bad om donationer för att gå ner i arbetstid på sitt vanliga jobb och täcka andra utgifter. Pengarna har rullat in och häromdagen tvingades han säga stopp. Han ville inte ha mer pengar.

Fast nu har läget förändrats lite grand. Idag skriver Andreas på sin blogg att han behöver mer hjälp, men att han denna gång tänkte försöka hitta ett företag som kan sponsra. Han har nämligen fått chansen att följa med på en resa till Kamerun, där Google investerar pengar i olika välgörenhetsprojekt.Nu söker han ett företag som kan sponsra med 25.000 kr till resan, och i utbyte erbjuder han sig att stå till sponsorns förfogande under en dag i Kamerun.

Den här bloggen vänder sig visserligen mest till mindre företag. Men jag tycker det här är ett coolt och synnerligen viktigt projekt – jag gillar Google, men liksom Andreas är jag lite bekymrad över företagets storlek och position – så därför vill jag ändå tipsa dig!

Om du har möjlighet att investera 25.000 kr i Andreas resa, så gör du en god gärning. Och du kommer garanterat att få massor av uppmärksamhet på köpet. Själv är jag frestad. Men 25.000 är liiite i överkant av mina resurser.

Så jag lämnar bollen till dig istället.

Leave a Reply