Blogtrain Rotating Header Image

Man lär så länge man lever

Och när man jobbar med Internet, så händer det nya saker varje dag. Därför tänkte jag uppdatera två inlägg som jag skrivit rätt nyligen, eftersom jag upptäckte några nya intressanta saker i helgen.

Bild 157Först: när vi snackar julkort på nätet (som jag gjorde häromdagen), hade jag helt missat tjänsten SnapFish som drivs av datortillverkaren HP.

Jag har provkört SnapFish i helgen, och i princip kan jag säga att jag gillar den. Förvisso är det lite Microsoftkänsla emellanåt. Med Microsoftkänsla menar jag att det tar tid att klura ut hur saker fungerar och att det inte alltid fungerar alls. När jag blev tvungen att sitta och ladda ned mina sista bilder en och en, och sen ladda upp dem igen, klockan 11 på kvällen när ögonen började gå i kors, då blev jag lite sur.

Men faktum är att de första 195 bilderna funkade supersmidigt. Från SnapFish kan du skicka dina julkort direkt, om du laddar upp adresser till dina vänner. Och tjänsten har dessutom en funktion som är helt fantastisk för såna som mig – den är integrerad med bidltjänsten Flickr. Jag har i stort sett alla mina digitala bilder på Flickr, och kunde nu hämta över ett urval direkt till SnapFish för utskifter, julkort och annat.

Och när vi nu ändå är inne på Flickr – en tjänst jag älskar djupt och innerligt, så upptäckte jag även där en smart funktion i helgen. Det blir en uppdatering till den här posten om bildspel. Flickr har nämligen en egen funktion för detta. Jag är inte säker på att den är ny, det kan vara så att jag bara inte upptäckt den innan. Flickr är nämligen späckat av funktioner, det är svårt att hinna utforska allt.

Jag ska återkomma till Flickr, för det är som sagt en otroligt bra tjänst. Och bäst av allt är det så kallade Pro-abonnemanget som ger dig tillgång till bland annat obegränsat lagringsutrymme, för bara 25 dollar per år. Otroligt prisvärt.

Jag avslutar med ett test av Flickrs bildspel – och givetvis blir det återigen bilder från vår sajt Skyltat.se :)

Leave a Reply