Blogtrain Rotating Header Image

Snygga bildspel

Igår skrev jag om sajten Bannersnack här på Blogtrain. Det resulterade i något intressant – en kommentar från en av personerna som driver Bannersnack. Med hjälp av Google Translate hade hon lyckats knåpa ihop en fullt begriplig kommentar på svenska, där hon tackade för att jag skrivit om deras tjänst. Kul!

Jag lyckades dessutom utröna att folket bakom Bannersnack också driver en annan tjänst, Photosnack. Där kan man snabbt och enkelt göra snygga bildspel. Ungefär som det här, som jag snabbt slängde ihop med hjälpa av några tramsiga bilder från en annan sajt som jag jobbar mycket med, Skyltat:

Photosnack är långt, långt ifrån den enda tjänsten som erbjuder den här funktionen. Det finns massor. Några av de mer populära är Slide.com och Slideshare, som dessutom är lite av ett YouTube för bildspel. Här kan du titta på andras bildspel och presentationer. En del föreläsare lägger också ut sina bildspel här, så att man kan kolla igen efter seminariet eller konferensen – eller till och med ladda ned och köra på den egna datorn.

Det roliga med de här tjänsterna är att det går så snabbt och lätt att göra sitt bildspel, och om du har en sajt eller blogg där du själv kontrollerar innehållet, är det ganska lätt att bädda in bildspelet där.

One Comment

  1. [...] så upptäckte jag även där en smart funktion i helgen. Det blir en uppdatering till den här posten om bildspel. Flickr har nämligen en egen funktion för detta. Jag är inte säker på att den är ny, det kan [...]

Leave a Reply