Blogtrain Rotating Header Image

Sätt ditt företag på kartan – gratis

Det här inlägget är värsta Kinderägget, faktiskt. Det är nämligen både två jättebra tips och en varning – på samma gång!

Tips nummer 1:

Bild 150Placera in ditt företag i Google Maps. Det är enkelt och tar bara några minuter. Du går hit och fyller i dina uppgifter, sedan får du välja om du vill bekräfta registreringen via telefon, SMS eller vanligt brev. Själva bekräftelseprocessen tar alltså ett tag – upp till ett par veckor om du väljer brevvarianten. Men när du registrerat dig har du mutat in ännu en en viktig yta i Googles sökresultat, och om du har en fysisk butik hjälper du dessutom kunderna att hitta dig mycket lättare. Här intill kan du se en bit av den information som finns registrerad om mitt företag, Foodwire AB.

Tips nummer 2:

Om du är intresserad av att synas bra i Google – håll koll på den här bloggen. Nikke Lindqvist, som driver den, är en verklig auktoritet på det här med Google och hur man syns bäst bland sökresultaten.

…och så varningen:

Via Nikkes blogg fick jag idag veta att det finns företag som säljer den tjänst jag beskrev under tips nummer ett. Det hade jag faktiskt inte en aning om. Däremot var jag i högsta grad klar över att det finns en rad mer eller mindre seriösa företag som försöker slå mynt av alla oss företagare, vår brist på tid och ibland vårt ointresse för att reda ut den här typen av saker på egen hand. Det är givetvis inte olagligt att ta betalt för att hjälpa någon med saker – även om det är riktigt enkla grejer.

Om det är etiskt är det däremot en helt annan fråga.

3 Comments

  1. [...] Och om du har ett företag, ska du såklart lägga till det i Google Maps. Det är ett mycket smart sätt att lägga beslag på ett stort utrymme bland sökresultaten i Google. Det kan du läsa mer om här. [...]

  2. [...] kallades det Local Business Center. Från och med idag heter det Google Places. Jag har skrivit om det förut, men nu händer det nya saker. Rätt stora saker, faktiskt. För dig som driver ett företag är [...]

  3. Härligt att se ett så fint tips som och håller med dig Nikkelindqvist kan sin sak och har en fin sida med mycket matnyttigt inom sökoptimering.

    Bra tips.

Leave a Reply