Blogtrain Rotating Header Image

Julkort från nätet till brevlådan (uppdat.)

Det här med julkort är en lustig grej. Det känns egentligen inte alls modernt att skicka hälsningar på papper som ska köras runt i lastbilar och andra transportmedel, när man har Internet. Men för många företag (och privatpersoner) är det en vana som man inte vill släppa.

Bild 145Och då säger jag som jag brukar: använd Internet!

Om du har någon i USA som du vill skicka julkort till, kan du till och med skicka gratis julkort via Gmail. Du får givetvis inte skicka hur många som helst, dock. Gmail säger att man har begränsad tillgång på Gmail-älvor…

Om du vill använda nätet för att skicka julkort i Sverige, kan du vända dig till allas vårt kära Posten. Deras vykortstjänst är inte gratis, varje kort du skickar kostar 15 kr. Men då ingår själva kortet (du kan välja mellan Postens färdiga julkort eller ladda upp egna bilder) och porto – till hela världen! Slutkostnaden för dina julkort lär inte så värst mycket högre. Och julkort via nätet är bättre för miljön, eftersom du kapar bort ett antal transportled. Den enda transporten blir från Posten och ut till mottagaren.

Postens tjänst kan även användas för att skicka vanliga vykort.

Uppdatering: Precis just nu snubblade jag dessutom på den här tjänsten, som är en Facebookkampanj från Posten. Kanske inte något du kan använda i ditt företag, men som ändå kan vara värt att kollas in.

One Comment

  1. [...] när vi snackar julkort på nätet (som jag gjorde häromdagen), hade jag helt missat tjänsten SnapFish som drivs av datortillverkaren [...]

Leave a Reply