Blogtrain Rotating Header Image

Världens enklaste hemsida

Nu ska jag vara lite motsägelsefull, faktiskt. Jag brukar i alla lägen förespråka publiceringssystemet Wordpress. Enligt mig är det lösningen för nästan alla som vill publicera något på nätet. Systemet är kraftfullt och flexibelt nog att fylla nästan alla behov, samtidigt som det är enkelt att använda.

Men det finns faktiskt ett annat system som är ännu enklare, och det heter Posterous. Posterous är så enkelt att ingen kan misslyckas med det. Kan man skicka ett mejl, så kan man starta en hemsida på Posterous.

Så här ser min Posterous-sida ut:

Bild 104

Du startar din hemsida genom att skicka ett mejl till post@posterous.com. Om du vill kan du bifoga en bild, en film, en MP3-fil eller nån annan fil. Sedan är du klar!

Nu har du en hemsida på Posterous! Du tilldelas en automatgenererad adress, men den kan du ändra i Posterous inställningar.

Varje gång du mejlar (från adressen du använde när du startade) till post@posterous.com så skapas ett nytt inlägg. Mejlets rubrik blir rubrik i inlägget, texten i mejlet blir inläggets text och eventuella bifogade filer publiceras automatiskt. Du kan skicka in precis vad som helst.

I väldigt många fall hanterar Posterous materialet på ett förbluffande snyggt och smart sätt. Om du till exempel skickar en länk till ett videoklipp på YouTube, så bäddas klippet in i din Posterous. Och om du skickar flera bilder i samma mejl, så görs de om till ett snyggt galleri. Det är fantastiskt enkelt.

Givetvis finns det nackdelar. Det finns i nuläget bara en handfull olika layouter att välja på. Vill du påverka utseendet mer än så, krävs en hel del kunskap om stilmallar på Internet.

Att starta en Posterous är gratis.

Vill du veta mer, kan du läsa Posterous FAQ här.

Och om du är nyfiken på företaget som driver tjänsten, finns en intressant artikel här.

4 Comments

  1. deeped says:

    Fr a så kan man lägga till hur många mailadresser som helst att maila från. Baksidan är att man måste rensa signaturen :)

  2. admin says:

    Du kan skriva #end där du vill att inlägget ska sluta, så klipper den resten. Om du inte orkar sudda signaturen. Hur är det med dig förresten, fortfarande krasslig?

  3. [...] blir mer och mer förtjust i Posterous, faktiskt: http://www.blogtrain.se/post/ [...]

  4. [...] Jag har skrivit om Posterous förr. Det är troligtvis den absolut enklaste tjänsten för att publicera saker på nätet och skaffa sig en hemsida eller blogg. Kan du skicka ett mejl, så kan du starta en Posterous! [...]

Leave a Reply