Blogtrain Rotating Header Image

Och nu blir det malligt

Jag vet – det är en rätt dålig vits, den där rubriken. Det kommer du att förstå när du läst nästa mening. Det här inlägget handlar nämligen om mallar.

Bild 129Mallar till affärsdokument, närmare bestämt. För såvida du inte driver en egen juristbyrå eller något åt det hållet, så är risken rätt stor att du förr eller senare hamnar i en situation där du behöver upprätta ett juridiskt doukemnt av något slag. Köpa, sälja, anställa, samarbeta – you name it! Avtal behövs.

Och om det är riktigt viktiga saker ska du förstås överväga att be en jurist om hjälp, men i många fall så kommer man rätt långt med en färdig mall.

Själv hamnade jag i den här situationen alldeles nyligen. Jag började titta håglöst i min bokhylla efter mina gamla läroböcker i affärsjuridik från 80-talet, och insåg snabbt att det inte var någon idé att leta där.

Via allas vår vän Google hittade jag istället Mall24, som var exakt vad jag behövde. För en billig peng – som betalades übersmidigt via SMS – hade jag snabbt en mall i min dator, som jag kunde anpassa och fylla i och sedan mejla till min avtalspart. Han påpekade att någon formulering var otydlig, så då fixade vi det. Jag mejlade igen och vi var överens. Vi skrev ut varsitt ex, skrev på och lade på lådan  – affären var klar.

Visst går det att snoka fram det här utan att spendera en krona. Men Mall24:s mallar kostar under hundringen, och besparar dig ett antal timmars arbete.

Mall24 är inte den enda sajten i sitt slag. Men en snabb sökning visade att de faktiskt är tämligen ensamma trots allt. Den enda konkurrent värd namnet som jag hittade var BL-info, ett välrenommerat förlag som är känt för sina böcker om ekonomi och administration. De har en liknande malltjänst som du hittar här. Priserna hos BL-info är en liten smula högre, men skillnaden är försumbar. Deras tjänst har jag inte testat i skarpt läge, men det är som sagt ett stort och väletablerat bolag, så den fungerar säkert minst lika bra.

Om du känner till andra sajter på området – skriv en kommentar (klicka på länken under rubriken), så kan jag uppdatera inlägget med den informationen sedan!

4 Comments

  1. rolfjohansson says:

    Ja , det var då det. Nuförtiden tar Mall24 bara pengarna men levererar inte ut några mallar. Dom svarar inte heller på mail. VARNING!!

  2. Det låter verkligen inte bra, Rolf! Det får vi undersöka.

  3. Prova den här adressen: mall24.support@gmail.com

  4. rolfjohansson says:

    Tack Stefan för mailadressen. Få se om jag får något svar.

    Rolf Johansson

Leave a Reply