Blogtrain Rotating Header Image

Kassaapparat på nätet

Du som driver företag med någon form av kassahantering, vet att det inom kort kommer nya lagar som tvingar dig att ha en certifierad kassaapparat.

Men visste du att du kan ha din kassaapparat på Internet?

Antagligen inte, för det är lite av en nyhet. Tjänsten erbjuds av företaget Specter, som driver ett webbaserat ekonomisystem med en väldig massa olika moduler. En av modulerna är en lösning för butikskassa, och den har nu blivit godkänd av Skatteverket att använda som kontrollenhet. Det fina med detta är att kontrollenheten då hamnar på Specters servrar, och Specter sköter driften.

Ingen av Specters konkurrenter har någon lösning färdig på detta område än, men jag fick veta idag att åtminstone e-conomic, som är ett annat webbaserat system, för samtal med partners för att kunna erbjuda en lösning på problemet.

Och för dig som inte har massor av kunder på en dag, finns det faktiskt ytterligare en variant: ett litet kryphål som du kan läsa om i det här dokumentet (pdf-format).

Leave a Reply