Blogtrain Rotating Header Image

Och Ica, minsann!

Det här är ju en liten nyhet som man knappast kan smyga förbi om manär intresserad av vad svenska företag gör på Internet. För när Ica ger sig in i e-handeln på allvar, då kommer det troligen att hända grejer både här och där.

Så här ser Icas annons för de egna e-butikerna ut. Jag har gjort en skärmdump från Icas hemsida:

Bild 118

Rent tekniskt är detta inget nydanande. Den som är skapligt i framkant med tekniken är inte så intresserad av att köpa MP3-filer och ladda hem när man har tillgång till hur mycket musik som helst på Spotify. Och skicka in bilder för framkallning på nätet har man kunnat göra länge.

Betydelsen ligger istället på ett helt annat plan: när Ica ger sig in i e-handeln, är det lite av en sista bastion som faller. Den riktigt breda massan – den stora allmänheten – har ett enormt förtroende för Ica. Man har Ica-kort och är på ett sätt redan inkopplad i systemet.

Dessutom har Ica en marknadsföringsmuskel som få kan mäta sig med i Sverige. När man nu klubbat igenom detta centralt, är det troligt att man också avsatt några sköna miljoner till att marknadsföra tilltaget.

Och du som jobbar med e-handel redan idag ska inte frukta Icas intåg. Tvärtom. Du bör känna dig ganska nöjd, för Icas åtgärd kommer att driva på den totala tillväxten för e-handeln. Om du spelar dina kort rätt, kan du rafsa åt dig en bit av ökningen.

Icas mediabutik på nätet hittar du här. Fotobutiken finns här, och den tredje butiken, Ica Upplevelser, kan du hitta här.

2 Comments

  1. [...] Ica och e-handel [...]

  2. [...] jätte kliver in i e-butiken: http://www.blogtrain.se/ica/ [...]

Leave a Reply