Blogtrain Rotating Header Image

Jag fick en idé häromdagen

Det händer rätt ofta. Fråga min fru, hon brukar bli nervös så fort jag inleder en mening med orden “Jag funderade på en grej…”

Genom åren har jag pinat henne med allsköns briljanta hugskott om pajbutiker, mobila däckverkstäder och massor av annat. Och förstås, under de senaste sådär 8-10 åren, har idéerna allt oftare handlat om sajter och IT-tjänster av alla de slag. Det finns ju så mycket man kan göra på nätet!

Bild 132Idén jag fick häromdagen var att skapa en community för svenska företagare. Med ett livligt forum där man kan diskutera saker och utbyta idéer och intryck med varann. Jag gick igång rejält och var i princip beredd att dra igång på stört. Men så gjorde jag en sökning på Google – och hittade Företagande.se!

Där var ju precis en sådan sajt som jag tänkt starta! Perfekt, då slipper jag det. Aktiviteten på sajten är dock inte monsterstor, och därför tänkte jag i stort sett beordra dig (om du är företagare, eller blivande företagare, vill säga) att surfa in och bli medlem på stört. Det blir mycket roligare då!

Att skapa en egen community är för övrigt inte så svårt som det låter. Folket bakom Företagande.se har använt open source-verktyget Joomla med ett tilläggsprogram. Så kan man även göra medandra verktyg som Wordpress och Drupal – men det allra enklaste sättet att starta en community är att gå till Ning.

Om du är sugen på att starta en egen community och har frågor, får du gärna höra av dig så ska jag se om jag kan guida dig.

4 Comments

 1. Hej, skulle du vilja starta en Twinglykanal som samlar bloggar, nyheter och andra tankar om företagande istället?

  Twingly Channels är precis nytt och lite skakigt, men det kan ju vara kul att testa.

  Maila gärna mig isåfall, anton@twingly.com.

  Mvh Anton, Twingly.com

 2. Jag ska fundera på saken, Anton. Det kunde ju faktiskt vara kul att testa! Ska bara fundera på om jag egentligen har några bra flöden att stoppa in…

 3. Det är bara att höra av sig så hjälper jag dig.

  Annars kan du ju alltid be folk om hjälp med bra flöden. Collaborative brukar bli awesome.

  Mvh Anton, Twingly.com

 4. Daniel says:

  Kan även tipsa om elgg som är ett open source system just för att bygga communitys, dvs om man inte vill bli bunden till en leverantör för sitt community.

Leave a Reply