Blogtrain Rotating Header Image

Fars Dag – men det vet du förstås redan

Jag vet i alla fall. Väcktes av kaffe och kladdkaka på sängen imorse.

Men om du är som jag, och har svårt att komma ihåg födelsedagar och andra datum, så ska du nu genast surfa vidare och utforska Google Calendar. Om du har ett konto för någon annan av Googles andra tjänster, till exempel Gmail eller Google Reader, så är det bara att börja använda kalendern.

Bild 109

Google Calendar är full av smarta funktioner, bland annat möjlighetern att få påminnelser om viktiga händelser via exempelvis e-post och – SMS! SMS-funktionen har räddat mig mer än en gång, det kan jag lova.

Och det är just kopplingen till mobiltelefonen som gör Google Calendar så vansinnigt användbar. Vädligt många mobiltelefoner kan synkas med din Google-kalender med hjälp av tjänsten Google Sync. Även din dator kan synkas, så allt du skriver i mobilens kalender, datorns kalender och i Googlekalendern på nätet synkroniseras automagiskt. Alltid up to date, överallt.

Dessutom kan man prenumerera på andra kalendrar, både viktiga och oviktiga, till exempel med alla matcher för ditt favoritlag i NHL, helgdagar i ett speciellt land eller varför inte månens faser?

5 Comments

 1. Hej Stellan! Tack för tipset om Google Calender – det ska jag testa. Och så har jag kanske chans att få ett Google Wave invite? :-)
  Åsa

 2. Stanley Ekelund says:

  Intressant att höra att det går att synka både dator och mobilen till Google Calender. Hur fungerar det med SMS-funktionen köper man credits då eller på vilket sätt tar de betalt, för den tjänsten. Skall genast testa detta och eftersom det går att prenumerera på andras kalendrar ser jag många fördelar.

 3. admin says:

  Det kostar inte ett öre, Stanley. Så inte ens där finns ett argument för att vänta…

 4. Stanley Ekelund says:

  Nu har jag aktiverat en kalender och skall bara installera synkprogrammet. Hur är denna kalender kopplad till Google Wave, kan man hantera den där eller är det en egen kalender i Google Wave?

 5. admin says:

  Om den går att koppla till Google Wave vet jag inte i nuläget. Inte omöjligt, men jag vet inte.

Leave a Reply