Blogtrain Rotating Header Image

En riktigt bra resurs

Den här sajten vänder sig egentligen till Sveriges företagare. Men självklart är det en hel del andra som också läser här, och det blir jag bara glad för.

Därför hoppas jag att det gläder folket bakom PIM att jag tipsar om deras fantastiska resurs här – trots att den egentligen vänder sig till folk i skolans värld.

PIM står för Praktisk IT- och Mediakompetens och är en utbildningssajt full av välskrivet och pedagogiskt material om allt möjligt inom IT och media. Materialet är uppdelat i tio olika delar och innehåller jättemånga bra instruktioner, exempel och övningar om allt från operativsystem till videoredigering.

Allt är fantastiskt pedagogiskt upplagt och börjar på en enkel och mycket begriplig nivå. Sajten är helt öppen för vem som helst, och här finns massor av nyttig information även för dig som är företagare. Även för dig som tycker att du har bra koll på läget – jag är rätt säker på att det finns saker som även du kan ha nytta av här.

PIM har funnits ett bra tag. Anledningen till att jag skriver om det just nu är att PIM just lanserats i en helt ny version, som ligger uppe parallellt med den gamla. I den nya versionen finns stöd för fler programvaror, bland annat många gratisprogram.

Den nya versionen fick jag vetskap om via Uggleblogg, en annan utmärkt sajt som är full av smarta tips som du kan ha nytta av. Uggleblogg drivs av Åsa Kronkvist, som är en av personerna som utvecklat PIM.

Leave a Reply