Blogtrain Rotating Header Image

Twingly Channels

Det utvecklas hela tiden nya tjänster på Internet, och idag har de allra flesta ett socialt element av något slag. Det gäller även den nya tjänsten Twingly Channels, som öppnade en så kallad stängd beta igår.

För dig som undrar vad en stängd beta är, ska jag förklara det först: Beta innebär att tjänsten inte är färdigutvecklad, men i test-stadiet. Och att den är stängd innebär att man låter en liten grupp användare prova medan inga andra släpps in.

Jag har fått den stora förmånen att vara med och prova Twingly Channels, och jag tror att det kan bli en mycket användbar tjänst. Tanken är att samla ihop massor av information om specifika ämnen, i form av nyheter, blogginlägg och annat som publicerats på nätet. Varje ämne blir en kanal som användarna sedan kan följa.

Så långt är det inte så unikt. Men nu kommer det fiffiga: vi som läser och prenumererar på ett visst ämne hjälper till att sålla ut det som är viktigast, genom att säga vilka inlägg vi gillar. På så sätt finns varje kanal i två versioner: en med hela flödet, där alla inlägg syns, och en kondenserad version. Där syns bara de inlägg som användarna uppskattar mest.

I nuläget finns mycket kvar att fixa med Twingly Channels, till exempel är det svårt att hitta nya kanaler. Men jag vet att gänget bakom företaget är grymt duktiga, de kommer säkert att få det att fungera bra. Så håll ögonen öppna efter Twingly Channels!

5 Comments

  1. Tack Stellan för att du så enkelt förklarar!

  2. admin says:

    My pleasure!

  3. [...] Gårdagens blogginlägg resulterade i en intressant förfrågan från Anton på Twingly, som undrade om jag vill sätta upp en Twinglykanal om företagande. Om du är osäker på vad Twingly och deras kanaler är för något, kan du läsa mer här. [...]

  4. Hej Stefan, nån mer uppdatering om hur det går med Channels? Funderar på om det kan va bra med en om tillgänglighet?

  5. Det kan det säkerligen. Kolla med Anton @agaton eller Martin @martinkallstrom, de är säkert pigga på fler kanaler.

Leave a Reply