Blogtrain Rotating Header Image

Mitt manifest

Uppdaterade just sidan “Om Blogtrain.” Blev så inspirerad när jag formulerade de där sakerna som värkt inom mig så länge, att jag nu känner mig tvungen att lägga en bit av texten här också.

Jag kallar det mitt manifest. Men det är också en affärsidé, och den lyder ungefär så här:

Den bärande idén med Blogtrains verksamhet är att hjälpa Sveriges företag att dra mer nytta av Internet. Massor av företag runt om i Sverige missar allt det goda Internet har att bjuda på. Det handlar främst om mindre företag, som ofta saknar den kunskap och tid som krävs för utforska nätets möjligheter.

Man spiller ork, pengar, svett – och ibland en och annan tår – helt i onödan. Det vill jag ändra på genom att berätta om alla enkla, smarta och billiga tjänster och lösningar som finns därute.

Jag är rätt besjälad av det här, faktiskt. Det känns som min uppgift i livet, och den ska jag jobba på med alla medel som står mig till buds. Jag kommer att skriva här, i olika tidningar och andra forum som jag har eller får tillgång till. Och jag kommer att jobba hårt för att få komma ut och berätta om nätets möjligheter för Sveriges företag, genom både föreläsningar, kurser och andra events.

Du hör ju själv. Det är viktiga saker, det här. Jag tänker jobba mycket med detta framöver. Faktum är att jag tänker ta den första kontakten redan idag.

5 Comments

 1. Tåget som redan rullar men gärna stannar och plockar upp på vägen.
  Missa inte att kliva på.

 2. Det här är jag rätt intresserad av att arbeta med själv faktiskt, så detta ska bli spännande att följa. Här finns kanske rent av en grund för samverkan.

  Google Wave förresten, ja gärna, om du har några invites kvar…

 3. admin says:

  Ja, varför inte? Vi får se om det går att rulla igång detta.
  Jag har några nomineringar kvar, du får säga vilken e-post du vill ha den till.

 4. dw says:

  Är också väldigt intresserad av en invite, drog iväg ett mail till dig också.

 5. [...] för att göra bilden komplett. Min idé och tanke med Blogtrain, som jag bland annat beskrivit i mitt manifest, passar som hand i handske med [...]

Leave a Reply