Blogtrain Rotating Header Image

Ett YouTube för dokument

En av de tjänster som jag tänkt berätta om här på bloggen – förr eller senare – är Scribd. Det är en tjänst där man kan lagra och publicera dokument, något som kan vara behändigt vid många tillfällen. Nedan ser du ett exempel på ett dokument som jag bäddat in här på min blogg – en Twitterkurs för konstnärer! På Scribd finns allt möjligt, därav rubriken. (Texten fortsätter under dokumentet.)

Twitter Primer for Artists Om du vill veta mer, kan du läsa ett utmärkt intressant inlägg här. Det är skrivet av Sara Johannesson, som jobbar på Sydsvenska Dagbladets avdelning för digitala medier. (Och det var från hennes inlägg jag helt fräckt lånade rubriken.)

Hon får med det mesta i sitt inlägg, och dessutom en rolig liten titt bakom kulisserna på företaget som levererar tjänsten.

Ett par saker skulle jag dock vilja tillägga: Jag har personligen stött på ett problem med den här typen av tjänster, nämligen att de kräver relativt nya versioner av insticksprogrammet Flash. Det kan man tyvärr inte förutsätta att alla har tillgång till. Särskilt inte i större företag, där IT-avdelningarna tenderar att vara rätt restriktiva med sånt här.

Scribd är långt ifrån det enda alternativet för dig som vill publicera dokument enkelt på nätet. Andra tjänster som erbjuder liknande funktioner är bland annat Google Docs och Issuu. Och förresten – du som läser kanske har en annan favorittjänst? Skriv och berätta i kommentarsfältet i så fall!

Leave a Reply