Blogtrain Rotating Header Image

Iväg från tangentbordet

En sak som är väldigt intressant med sociala medier, som till exempel bloggar, är att de faktiskt föder en längtan efter fysiska möten. Gemene man tror ofta att vi som bloggar, twittrar och håller på är ett gäng bleknosade nördar som alltid häckar framför datorn.

Inget kunde vara mer felaktigt.

Man brukar prata om att träffas IRL, alltså In Real Life. På senare tid har dock allt fler retat sig på det uttrycket, och menat att det insinuerar att möten på nätet inte hör till det verkliga livet. Därför har man istället lanserat uttrycket AFK, som står för Away From Keyboard.

Själv har jag just avslutat en helg full av sådana här möten. I torsdags åt jag till exempel räkmacka med en drös bloggare på skybaren Heaven 23 i Gothia Towers. Det har blivit en tradition i samband med bokmässan, och för mig personligen känns numera bloggträffen viktigare än själva mässan. På bilden intill (den har jag lånat av min fru) ser du några av de bloggare som var med på träffen. En del av de här personerna har jag regelbunden kontakt med via nätet, andra var helt nya bekantskaper. Jättekul!

I fredags var jag på lunchträff med något som heter Social Media Club Göteborg, och det var minst lika roligt och dessutom väldigt intressant ur ett mer yrkesmässigt perspektiv. Många av gruppens medlemmar arbetar professionellt med sociala medier på olika sätt, även om det absolut inte är något krav för att få vara med.

Senare på kvällen träffade jag ännu fler bloggare på en restaurang vid Skanstorget i Göteborg, och igår lördag var det dags igen. Fast då behövde jag inte ta mig så långt eftersom det var min grannes son, som är här på Västkusten för att besöka Bokmässan, som bjudit in en grupp människor på surströmmingsskiva.

Grannens son bor i en annan del av Sverige, och även om vi känt varann flyktigt även tidigare, så var det inte förrän vi snubblade på varann på nätet som vårt umgänge tog fart.

Och faktum är: hade det inte varit för våra kontakter via Internet, så är jag inte säker på att han bjudit mig och min familj på surströmming igår.

Leave a Reply